Print << Terug

December

Nadat Sinterklaas en zijn Pieten zijn aangekomen in Nederland wordt er ook bij ons weer druk geknutseld en vertelt over het sinterklaasjournaal.

Op 5 december krijgen wij een telefoontje van Sinterklaas. Vanwege alle drukte door de storm en het uitpakken van de cadeaus heeft hij helaas geen tijd om bij ons op het kdv te komen. Hij vertelt ons dat Piet ergens een koffer heeft neergezet met kleren van hem en Piet erin en een zak met cadeaus. Verder wenst hij ons veel plezier en wellicht is hij volgend jaar weer van de partij.

We gaan samen met de kinderen op zoek naar de koffer. Het kost even tijd want Piet heeft de koffer goed verstopt. Eenmaal de koffer te hebben gevonden lezen we de brief voor die erbij inzit. De kinderen kunnen niet wachten totdat de koffer open gaat. Als het dan zover is, wordt er vol verbazing gekeken en spullen eruit gehaald. Samen met de kinderen bekijken we alles wat er in zit en mag ik proberen of de kleren van Sinterklaas mij passen. Wanneer  ik eenmaal alles aan heb ben ik Sinterklaas en niet meer Corien. Tot onze verbazing zit er ook een Pietenpak in. Deze wordt aangetrokken door Lidy. Zo kan zij Sinterklaas een beetje helpen. De kinderen en leidsters laten een dansje zien wat ze geoefend hebben en verder wordt er nog gezongen voor Sinterklaas. Sinterklaas deelt samen met zijn Piet de cadeaus uit aan de Leidsters en daarmee komt langzaam aan een eind aan de viering van Sinterklaas. De kinderen gaan met de leidster mee naar de groep om het cadeau uit te pakken. Daarna worden de kinderen die extra waren die ochtend weer opgehaald en gaan we weer verder met ons dagritme.

Als ik op de peutergroep kom vertelt Bas in geur en kleur dat “die andere Corien was Sinterklaas”.

 

Sinterklaas is weer naar Spanje en dan breekt de volgende spannende tijd aan; Kerst. Al vrij snel hebben we de locatie met alle leidsters omgetoverd in een gezellige kerstsfeer. De kinderen knutselen mooie kerstbomen en kerstkaarten die ze mee mogen nemen naar huis. Tevens hebben we de hele week voor kerst gezellig met elkaar geluncht met lekker broodjes en chocomelk en yogidrink. Zo sluiten wij een super leuk, gezellig en creatief jaar af. We wensen iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig 2018

Media
  • IMG-20171229-WA0000.jpg
  • IMG-20171229-WA0003.jpg
  • IMG-20171229-WA0004.jpg
  • IMG-20171229-WA0005.jpg