Print << Terug

Bezoek stadhuis

Vrijdag 31 augustus hebben de groepen 6 een bezoek gebracht aan het stadhuis in Zutphen. Tijdens de Aardrijkskunde les leerden we van alles over de gemeenteraad en het College van Burgemeester en Wethouders.

Sven vroeg in de les of de burgemeester ook mee mag stemmen in de gemeenteraad. Dankzij de vader van Pien, die in de gemeenteraad zit, kregen we de mogelijkheid om deze vraag vandaag zelf aan de burgemeester stellen.

Na een glaasje drinken en een welkomswoord van de wethouder van onderwijs werd de groep in tweeën verdeeld. De ene groep ging eerst naar de raadszaal en kreeg daar van dhr Winters (griffier / raadadviseur) een uitleg over het werk van de gemeenteraad en van de burgemeester en wethouders. Heel bijzonder was dat de burgemeester daar zelf ook bij aanwezig was en dat de kinderen ook vragen konden stellen aan de burgemeester.
De andere groep begon met een rondleiding door het stadhuis. De kinderen mochten in de burgerzaal en de trouwzaal kijken en natuurlijk werd er ook nog even in het nieuwe stadhuis gekeken.

Media
  • stadhuis_koerier.jpg
  • stadhuis1.jpg