Print << Terug

Creamiddag groep 5

Vrijdag 2 november was de eerste creamiddag voor groep 5Aa. We gingen met z'n allen naar de dependance, dat was voor de meesten best spannend.

We mochten in de klas van groep 3 op te kleine stoeltjes Nieuws uit de Natuur kijken. Daarna werd de klas gesplitst. De ene helft ging koken en de andere helft ging een droomhuis ontwerpen en bouwen.
 
De kinderen die gingen koken gingen appelflappen maken. Ze moesten zelf een appel schillen en snijden. De appel stukjes hebben ze gemengt met kaneel en sommige deden er ook rozijnen bij. Vorvolgens werd het mengsel in bladerdeeg gevouwen en bestrooid met suiker. Tot slot gingen de appelflappen de oven in. En toen .... smullen!!!

De andere kinderen moesten eerst een tekening maken van hun droomhuis. Ze moesten alle kanten van het huis tekenen, vooraanzicht, zijaanzicht en achteraanzicht.
Toen mochten ze beginnen met bouwen. De 'baksteentjes' die ze gebruikten waren suikerklontjes. Ze moesten eerst even oefenen met het bouwen van een muurtje en toen mochten ze ook beginnen met metselen. De huisjes zien er al heel mooi uit.

De eerste creamiddag was een succes!